Jestem
autorem wszystkich zamieszczonych tu tekstów, przysługują mi więc
zarówno prawa autorskie, jak i majątkowe. Jeśli jakiś temat w
szczególności Cię zainteresował i chciałbyś go gdzieś zacytować,
skontaktuj się najpierw ze mną - pamiętaj, że prawo cytatu wymaga
podania autora i źródła. Natomiast
jeśli chodzi o zdjęcia i grafikę, to podlegają one licencji CC0 i zazwyczaj pochodzą ze strony pixabay.com. Jeżeli
jest inaczej zaznaczam to na końcu artykułu i wtedy nie możesz z nich
korzystać bez pisemnej zgody autora.
Popularne Posty
-
Czym jest spyrka? Mało osób wie czym jest na mazowieckiej wsi spyrka. I tu nie pomoże żaden wujek Google, gdyż według niego spyrka to ...
-
Cebulowe szaleństwo! Cebula? A i owszem, ale tylko na surowo. Dlaczego? Bo nie znoszę jej pod każdą inną postacią (no może z wyjątki...
-
Trzeba robić to stopniowo i rozważnie. Śmietana to straszny cykor i nie jest to żadną tajemnicą kucharską. Jedno Twoje potknięcie i b...
-
Moi drodzy! Przed Wami prawie pełna lista filmów dokumentalnych o sztuce kulinarnej, dobrym jedzeniu, wyjątkowych napojach, kuchni, gotowan...
-
Gotuj z Pratchettem! Tylko tutaj najzabawniejsze kulinarne cytaty z książek Terry'ego Pratchetta. W programie m.in. klatchańska kawa,...
-
Nie przepadam za papryką, ale węgierskie pasty paprykowe po prostu wymiatają w kosmos. Niezależnie od producenta do wyboru mamy wersję ła...
-
Szok i niedowierzanie! Zaraz wyjaśnię dlaczego. Po pierwsze: są to warzywa na patelnię, które w składzie nie mają taniego zapychacza j...
-
Prawie pełna lista filmów o gotowaniu, jedzeniu, kuchni, kucharzach i z wątkami kulinarnymi. Bez zbędnego gadania, bez opisów, bez oceny,...
-
Sałatka - słowo klucz każdej szanującej się imprezy. Zapychacze i alkohol to zupełnie inna bajka. Domówka, parapetówka, urodziny, imieni...
-
Twoja zupa jest zbyt słona, za pikantna, mdła, za tłusta, za gęsta lub za rzadka? Spokojnie, zaraz to naprawimy. Zbyt słona? Wrzuć ...
Translate
Obsługiwane przez usługę Blogger.